• Vooraf was al duidelijk dat SC Gastel JO15-1 flink aan de bak zou moeten in de derby met Hoeven. De Halderbergse buurman staat fier bovenaan in de competitie en had al zijn wedstrijden tot dusver overtuigend gewonnen. Eerder was SC Gastel op eigen terrein kansloos met 0-5 tenonder gegaan. Ditmaal beten de Gastelaren veel beter van zich af en maakte ze het de thuisploeg af en toe knap lastig. Helaas bleek een stunt er niet in te zitten en trok Hoeven uiteindelijk toch aan het langst eind, 2-0.

  SC Gastel JO15-1 had zich terdege voorbereidt op de ontmoeting met de koploper. De sterktes en zwaktes van de tegenstander waren bekend en hierop was het wedstrijdplan afgestemd. Dat pakte in de eerste helft prima uit.
  Zoals verwacht greep het sterke Hoeven direct het initiatief. SC Gastel speelde echter gedisciplineerd vanuit een gedegen organisatie. De backs Ricardo en Bart waren hun tegenstander de baas, zodat Hoeven vanaf de zijkanten niet gevaarlijk kon worden. Het centrum in de verdediging werd potdicht gehouden door Tycko en Matthijs, waarbij Matthijs de uitstekende Hoeven spits volgde als zijn schaduw. Op het middenveld vocht Quinten boeiende duels uit met de spelmaker van Hoeven. Daarbij gesteund door de fysiek sterke Kas en Stan. Kracht was nodig, omdat Hoeven naast veel techniek ook veel lengte en body in de ploeg had. Normaal is dat genoeg voor Hoeven om elk duel al snel te beslissen, maar nu was het SC Gastel dat de beste kansen kreeg. Zodra het kon trokken de bezoekers namelijk ten aanval.
  In de 7e minuut brak Jonathan door aan de rechterkant. Zijn voorzet op Jop was op maat. Voor Jop de ideale kans om de score te openen, maar hij schoot recht op de doelman. Na 15 minuten spelen kwam een enorme kans voor SC Gastel letterlijk uit de lucht vallen. Na een kluts kwam een hoge bal recht voor de voeten van Jonathan. Die kon vrij uithalen, maar zijn inzet ging rakelings over het doel. Zo had SC Gastel na een kwartier spelen al twee 100% kansen gehad tegen 0 kansen voor Hoeven. De ploeg vergat zichzelf echter te belonen.

  Een afstandsschot van Hoeven in de 18e minuut dat over het doel zeilde was nog het grootste gevaar dat de thuisploeg het eerste half uur kon stichten. Hoeven kon de vrije man maar niet vinden, waardoor het vaak met kansloze lange ballen van achteruit voor gevaar probeerde te zorgen. Het waren simpele prooien voor de scherp spelende Ricardo, Tycko, Matthijs, Bart en Quintin. In de tegenaanval waren de bezoekers vooral via de snelle Vince veel dreigender. De ijzersterk spelende Quinten kreeg steeds vaker frustratie overtredingen te verwerken van de Hoevense spelmaker, die maar niet zijn stempel kon drukken. De prima fluitende arbiter had er goed het oog in en zorgde ervoor dat de derby nooit ontspoorde.
  Tegen de verhouding in ging SC Gastel toch met een achterstand de rust in. Door een zeldzaam slippertje achterin, waarbij enkele Gastel spelers van elkaar dachten dat ze de bal zouden wegwerken. Als een duveltje uit een doosje schoot Hoeven toe om dat moment van aarzeling af te straffen, 1-0.

  In de tweede helft lukte het SC Gastel niet om dit weer recht te trekken. Daarbij had het pech dat Matthijs, Kas en Quinten met een blessure het veld moesten verlaten. Hun vervangers Yorick, Kick en Kees deden hun uiterste best, maar de noodzakelijke omzettingen hadden ook tot gevolg dat de organisatie van SC Gastel minder strak was dan voor de rust. Aanvallend kon de ploeg geen enkele vuist meer maken. Het spel van Hoeven was na rust een stuk verzorgder dan dat van SC Gastel. De bezoekers waren de bal steeds snel weer kwijt door te vaak de bal in de voeten van een tegenstander te schuiven. Het kostte veel energie om daarna weer in balbezit proberen te komen en doelgevaar door Hoeven te voorkomen. De Hoeven spelers lieten de bal vlot van voet tot voet gaan en lieten zien waarom de ploeg op weg is naar het kampioenschap in de Eerste Klasse. Een kwartier voor tijd viel de beslissing toen een Hoevense combinatie dwars door het hart van de Gastel verdediging een doelpunt als afsluiting had, 2-0.
  SC Gastel poogde nog wel een aansluitingstreffer te maken, maar kwam nooit echt serieus in de buurt van het Hoeven doel. Hoeven kreeg nog wel een paar grote kansen, daar het kaarsje bij SC Gastel steeds verder uitging en er langzaam gaten in de hechte defensie gingen ontstaan. De eerste grote kans werd door Hoeven net naast geschoten, terwijl bij de andere levensgrote mogelijkheid, doelman Quintin redding bracht. De eindscore bleef zo bij 2-0.

  SC Gastel had prima partij geboden tegenover de aanstaande kampioen. Uiteindelijk kwam het net iets tekort om een resultaat te halen. Maar wat als die eerste twee grote kansen in het eerste kwartier erin waren gegaan...
  Zaterdag kan de ploeg weer aan de bak in het duel met de directe concurrent om de derde plaats, Kogelvangers.

  Hoeven JO15-1 - SC Gastel JO15-1 2-0

  Doelpunten:
  31e min. Hoeven 1-0
  55e min. Hoeven 2-0