• SC Gastel JO15-1 is de competitie begonnen met een 3-2 overwinning op Unitas’30 JO15-2. Eenvoudig was de winst bepaald niet, want Unitas’30 gaf prima weerwerk. De thuisploeg moest diep gaan om de punten in eigen huis te houden.

  Enkele weken geleden had SC Gastel JO15-1 in een oefenduel, weinig moeite met Unitas’30 JO14-1 (7-0). De JO15-2 uit Etten-Leur bleek een sterkere opponent. De geel-zwarte formatie begon sterk aan het duel zonder grote kansen te scheppen. De eerste scoringsmogelijkheid van de wedstrijd in de 7e minuut, was voor de thuisploeg. Jop zette Wahib alleen voor de doelman. De niet geheel fitte Wahib wist echter niet te scoren. Een minuut later was het wel raak, na een geweldige aanval. Gloire veroverde links achterin de bal. Er volgde eerst een sterke solo gevolgd door een pass op maat op Jasper. Ook Jasper had een goede actie in huis en vond Xavi. Die stuurde met een lichaamsschijnbeweging zijn tegenstander het bos in en knalde raak, 1-0.
  Hierna volgde een boeiende periode. Unitas combineerde vlot en leek vaak op het middenveld een mannetje over te hebben. Grote kansen kreeg men niet doordat Tycko en Gloire aan de zijkanten hun man de baas waren en Luca goed rugdekking gaf. Jitze vocht stevige duels uit met de lange spits van Unitas’30 en had de scheidsrechter bepaald niet mee. Verder dan wat ongevaarlijke schoten van afstand kreeg doelman Marne niet te verwerken.
  Met het inbrengen van Mart hoopte SC Gastel meer grip op het middenveld te krijgen. Het leek vruchten af te werken, want al snel na de wissel stond het 2-0. Kas vond Jasper die in één keer uithaalde. Snoeihard plofte de bal tegen de touwen.
  Toch kon SC Gastel niet met een rustig gevoel aan de thee beginnen. Vlak voor de pauze bracht Unitas’30 de spanning weer terug, door in de lucht attenter te zijn dan Gastel. Met een kopbal werd Marne verslagen, 2-1.

  We leven half september, maar de zon joeg de temperatuur tot ruim boven de 20 graden. De koperen ploert had nog bijna een lelijke surprise in petto. Marne werd verblind en liet een ogenschijnlijk eenvoudige bal door de vingers glippen. Gelukkig was Jasper attent en haalde de bal nog net voor de doellijn weg.
  Ook in de tweede helft was duidelijk dat SC Gastel de zege niet cadeau zou krijgen. Een kwartier na rust werd een overtreding op Jop niet bestraft. Unitas kon er snel uit, profiteerde van besluiteloosheid achterin bij Gastel en het stond 2-2.
  JO15-1 rechtte de rug en nam al vlot opnieuw een voorsprong. Xavi nam een prima vrije trap, die achter de defensie van Unitas viel. Jop klopte vervolgens met een heerlijke lob de uitgekomen Leurse doelman, 3-2.
  De wedstrijd bleef op en neer gaan. In de 55e minuut kopte Mart onder de bal door en had Unitas de bal voor het inschieten, maar Marne hield met een wereldredding zijn ploeg op de been. Knap, want Marne had inmiddeld last van een blessure aan de hand. Hij was niet de enige met pijntjes, waardoor er flink doorgewisseld moest worden. Gelukkig waren Matthijs Roozen en Stan Mol van de JO14-1 zo sportief om de gehavende selectie van JO15-1 aan te vullen. Stan was in de 57e minuut zelfs nog dicht bij de beslissing toen hij van dichtbij kon uithalen, na een prima voorzet van Jasper. Stan raakte de bal echter niet goed, waardoor deze hoog over ging. Unitas bleef zo in de wedstrijd en drong af en toe flink aan. In de tegenaanval bleef de thuisploeg echter gevaarlijker. Zo kwam de snelle Tycho er een paar maal gevaarlijk door over rechts. En zijn compaan aan de linkerkant, Jasper, schoot bijna raak na een gevaarlijke vrije trap van Luca.
  Het publiek zat op het puntje van de nieuwe stoeltjes van het Blankershove stadion. De Gastelse fans konden uiteindelijk opgelucht ademhalen, want bij 3-2 floot de scheidsrechter voor het einde.


  SC Gastel JO15-1 - Unitas’30 JO15-2 3-2

  Doelpunten:
  8e min. Xavi Frik (assist Jasper de Pijper) 1-0
  28e min. Jasper de Pijper (assist Kas Tamaela) 2-0
  34e min. Unitas’30 2-1
  50e min. Unitas’30 2-2
  52e min. Jop van Meel (assist Xavi Frik) 3-2