• Een belangrijke zondag was het voor de plaatselijke SC. Uit naar SC Emma in Dordrecht, wat vooraf bestempeld was als een moeilijke wedstrijd. Lastige ploeg met een vervelende grensrechter. Het zou uiteindelijk ook een zware middag worden voor de mannen van Kees de Rooij. Met een volle bus vertrok SC Gastel naar Dordrecht. Trainer De Rooij kon over een vrijwel fitte groep beschikken.
    SC Gastel startte goed en fel aan de wedstrijd. Na 3 minuten moest Ricardo Elgin de 0-1 scoren, maar miste jammerlijk. Een paar minuten laten, kreeg Sven Damen een niet te missen kans. 1 op 1 met de keeper faalde hij ook. De toon was gezet voor deze wedstrijd. SC Emma kwam beter in de wedstrijd en na een minuut of 11 kregen ook zij de kans om de wedstrijd te openen. Coert Doomen voorkwam dit met een katachtige redding. Aan de andere kant was het wel raak. De gebroeders Elgin die goed op dreef waren deze wedstrijd, maakten samen de 0-1. Keano Elgin zette goed door op rechts, zette voor en zijn broer Ricardo kreeg een niet te missen kans. 0-1. Nu doordrukken en snel de wedstrijd beslissen zou je zeggen. Het werd ook ietsje later 0-2. De bal was volledig over de doellijn. De warrig leidende scheidsrechter wees ook naar de middenstip, maar de grensrechter stak opeens zijn vlag omhoog en constateerde opeens buitenspel. Bijzonder, maar deze beste man vlagde alles af wat over de middenlijn kwam. Het bleef daarom 0-1. Net voor rust werd het toch 1-1 uit het niets. Nadat Sven de bal richting de dug out van Emma had gerold konden ze snel ingooien, voorzetten en Coert tastte mis. 1-1.
    Na de rust werd het wat rommelig. Niet echt kansen gecreëerd en het was oppassen voor de gevaarlijke counter van Emma.
    Die kwam er ook, Coert hield goed zijn goal klein. Hierdoor bleef de gelijke stand op het scorebord staan. In de 65ste minuut was het Ricardo die goed doorging op links en een afgemeten voorzet gaf op zijn broertje Keano. Deze maakte heel bekwaam de 1-2. Eindelijk. Nu moest Emma komen. Ricardo en Sven werden gewisseld voor Pascal van Caam en Jurgen Buuron. De ruimtes kwamen en Jurgen kreeg gelijk een kans op de wedstrijd op slot te gooien. Helaas voor Gastel miste dit schot scherpte. In de 82ste minuut was het dan toch gebeurd. Harm zette een 1-2tje op met Keano en verschalkte de keeper met een listige stift. Aan het einde van de wedstrijd werd de leeg gestreden Bart Aarssen gewisseld voor Sven Vermeule. Gastel kwam niet meer in de problemen en won deze belangrijke pot met 1-3.
    Virtus won ook zijn wedstrijd, waardoor het gat nog steeds 2 punten is. Aankomende week wordt er duidelijk wat er met HOV gaat gebeuren. Dit kan nog een verrassende wending aan de competitie geven.
    A.s. zondag thuis tegen het laag geklasseerde FC Dordrecht Amateurs, maar geen enkele ploeg mag onderschat worden. Zeker niet in deze fase van de competitie.