• SC Gastel heeft Ahmed Ismail (25) aangesteld als trainer van het JO17 team. Ahmed woont in Zevenbergen, is oud speler van Virtus en speelt momenteel bij DOSKO, zondag 1. SC Gastel heeft hiermee zijn kader voor de oudste categorie jeugdelftallen voor het volgende seizoen rond. Bij SC Gastel streeft men naar zoveel mogelijk trainers die gediplomeerd zijn in het voetbaltrainersvak. Ahmed is in het bezit van het diploma UEFA B en C (B geeft bevoegdheid tot en met 2e klasse amateurs, red.) Met de huidige verbintenis aan SC Gastel zet Ahmed een volgende uitdagende stap in zijn trainerscarriere. "Ik ben mijn trainersloopbaan begonnen bij Virtus jeugd waar ik assistent was van het JO17 team. Daarna ben ik, ook als assistent, verbonden geweest aan het JO17 team van Baronie. De afgelopen drie seizoenen was ik assistent bij het O13 en O15 team van NAC Breda. Waar ik nu graag een volgende stap in wil zetten is om als eindverantwoordelijke trainer van een team te mogen werken. SC Gastel heeft me deze kans geboden. Er was nog een club in de regio concreet geïnteresseerd maar SC Gastel had gewoon het beste verhaal. De spelersgroep is talentvol en speelt op hoofklasse niveau. Mijn ambitie is om ooit op senioren niveau actief te zijn als trainer. Dit is een perfecte stap in de opbouw van mijn loopbaan als trainer." 

    SC Gastel is zeer content met het aanstellen van Ahmed. "Het past perfect in onze doelstelling om onze jeugdafdeling zo optimaal mogelijk te facilteren in trainingen en begeleiding. We hebben een mooie mix van jong opgeleide en ervaren trainers in onze jeugdafdeling. De balans is belangrijk: voetbalervaring gecombineerd met gediplomeerde jonge enthousiaste voetballers die in het trainersvak stappen willen maken zijn bij ons aan het goede adres," aldus jeugdcommissievoorzitter Sebastian Frik.  

    SC Gastel is nu nog op zoek naar een trainer voor het JO14 elftal en dan is de gehele jeugdtrainersstaf voor het volgende seizoen rond. Nog geen zomerstop voor jeugdcoordinator Marcel Moerings dus. "Maar die gaat echt wel komen hoor," lacht Marcel, die duidelijk ook in zijn nopjes is met de diverse aanstellingen in het jeugdkader bij SC Gastel.