• Coronaprotocol

  24 nov 2021
 • Voor de trainingen, wedstrijden en het bezoek van onze sportaccomodatie en kantine gelden er geen maatregelen meer.

   

  Archief:

  Als Sportclub Gastel doen we een beroep op iedereen die ons Sportpark, kleedkamers en kantine bezoekt om de regels die de overheid opgesteld heeft en nog gelden in acht te nemen. 

  Update

  26 januari:
  Als Sportclub Gastel doen we een beroep op iedereen die ons Sportpark, kleedkamers en kantine bezoekt om de regels die de overheid opgesteld heeft in acht te nemen. Zoals thuis blijven bij klachten, houdt 1.5 meter afstand, zorg voor een CTB vanaf 18 jaar etc. 

  Verder:

  Iedereen mag overdag en 's avonds sporten.

   

  De volgende regels gelden:

   

  • Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in kantines, kleedkamers of toiletten. Er kan om een CTB (Coronatoegangsbewijs gevraagd worden!) 
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
  • Kantine is geopend tot 22.00 uur.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
  • Houd u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

   

  Coronatoegangsbewijzen

   

  • Verplicht bij sporters en publiek die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals de kantine, kleedkamers en toiletten.

   

  Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

   

  • vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
  • professionele sporters. Dit geldt bijvoorbeeld voor voetballers in de ere- en eerste divisie en voor sporters in topcompetities.
  • afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

   

  Mondkapjes

   

  Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

   

  • binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
  • binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantines.

   

  Mondkapjes zijn verplicht voor publiek dat zich door binnensportlocaties verplaatst.

   

  Regels voor publiek bij sport

   

  Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

   

  • Zij laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst
   • Bij amateursport: alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder.
   • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.

   

  Vanaf 15 januari is het weer toegestaan om zonder beperkingen te trainen voor alle teams conform het trainingsschema wat ook gold voor de avondlockdown. In het weekend is het toegestaan om te trainen en onderlinge wedstrijden te spelen binnen de eigen vereniging. Aanvragen van trainingen en wedstrijden in het weekend via de coördinatoren. Je krijgt dan een veld en kleedkamer toegewezen. De kleedkamers zijn tijdens trainingen en wedstrijden geopend voor alle leeftijden. Boven de 18 kan er om een CTB (Coronatoegangsbewijs + ID) worden gevraagd. Het is verplicht een mondkapje te dragen vanaf 13 jaar en ouder in alle binnenruimtes zoals kleedkamers en kantine. Afhalen in de kantine is mogelijk, mits de kantine geopend is. Let wel, kantine is dan dus open uitsluitend voor afhalen. Het sportpark is gesloten voor ouders en publiek.Verder gelden alle Coronamaatregelen die door de overheid zijn afgekondigd.

   

  6 januari

  Omdat de overheid het toestaat om voor de jeugd t/m 17 jaar vanaf 11 januari te trainen tot 20 uur zal ons Sportpark vanaf dan ook weer geopend zijn voor trainingen. Het schema voor de jeugteams is te vinden op onze website en wordt gedeeld met de trainers en leiders. In het weekend trainen of onderling een wedstrijd spelen aanvragen via de coördinator van de leeftijdscategorie.
  Jeugdleden 18+ en senioren kunnen ook trainen maar wel conform de richtlijnen die de overeid hanteert. Trainen van deze categoriën loopt altijd via de coördnatoren. Zowel voor doordeweekse trainigen als in het weekend.

   

  Kleedkamers en kantine zijn gesloten.  

   

  18 december

   

  Beste SC Gastel leden,

   

  Het zal u niet ontgaan zijn. Nederland zit weer op slot. Een keiharde lockdown. Andy Williams “It’s the most wonderful time of the year klinkt overal uit de speakers maar had dit nummer vast niet bedoeld voor deze tijd... In deze donkere dagen voor kerst wat normaal inderdaad een fantastische tijd van het jaar is, is het voor onze club nu toch ook allemaal een behoorlijk stuk anders. Al 2 jaar moet iedereen die verbonden is aan SC Gastel hun favoriete spelletje beleven op zijn of haar manier onder het juk van Corona. Sporten op 1.5 meter, sporten tot 17 uur, sporten in groepjes van 4, wel trainen geen wedstrijden, kleedkamers open, kleedkamers dicht, leeftijdsgrens van 18 wel een partij spelen, dan weer is de leeftijdsgrens 26 jaar, kortom het improvisatie vermogen van al onze SC Gastel leden is de afgelopen lange tijd erg op de proef gesteld. Als bestuur hebben we enorm maar dan ook enorm veel bewondering voor al onze leden die dit de afgelopen tijd toch allemaal voor elkaar gebokst hebben. Wij willen daar iedereen uit de grond van ons hart voor bedanken.
  Helaas komt aan dit improvisatie vermogen hoofdstuk maar geen einde. Vanaf 19 december 5.00 uur wordt onze sport, het voetbal, op amateurniveau, wederom min of meer aan banden gelegd. Als bestuur hebben we natuurlijk een persoonlijke mening over het Coronabeleid van onze regering maar bestuurlijk dienen en moeten we zonder morren het beleid accepteren wat ons opgelegd wordt. Dat doen we dan ook. Vanuit die overtuiging heeft het hoofdbestuur vanavond dan ook besloten om tijdens de afgekondigde lockdown ons Sportpark te sluiten. Dit betekent dat vanaf zondag 19 december tot en met vrijdag 14 januari, kantine en kleedkamers zijn gesloten en er ook geen mogelijkheid wordt geboden tot trainen of (voor spelers t/m 17 jaar) onderling wedstrijden te spelen. Dit geldt voor alle elftallen uit de A en B categorie. Dus vanaf ons 1e elftal heren en dames tot en met JO/MO 7 voeren we een verlengde winterstop in. Geeft de overheid ruimte de komende tijd wat onze sport aangaat en is er iets meer mogelijk voor 14 januari dan zullen we natuurlijk dit met u delen wat er wel mogelijk is. We hopen dat we vanaf 15 januari of in ieder geval kort na deze datum u weer te kunnen begroeten op ons Sportpark en al onze leden weer te kunnen faciliteren in het mooiste wat er is, op de groene grasmat staan.
  SC Gastel is van iedereen en voor iedereen. Laten we deze gedachte vasthouden, juist nu. Dit maakt onze club sterk. Sterker dan welke club dan ook! Ook hier komen we uit, ook hier komen we boven op samen met elkaar. Het rood zwart mag dan nu bloeden maar is sterker dan welk hart dan ook. Rood Zwart gaat nooit verloren! Denk aan elkaar, help elkaar, hou elkaar een beetje in de gaten.

   

  We hopen dat iedereen gezond blijft of wanneer je dan toch te maken krijgt met Corona iedereen dit goed doorstaat!
  Wij wensen u ondanks dit alles, toch een fantastisch kerstfeest en goede jaarwisseling en zien elkaar weer in 2022.
  Hoofdbestuur SC Gastel

   

   

   

  26 november 

  Vanaf 28 november 05.00 uur gelden de volgende aanuvllende regels voor de sport.

  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
  • Er kan getraind worden. Trainingsmomenten worden in overleg met de coördinatoren bepaald.
  • Kleedkamers zijn tijdens trainingsmomenten die voor 17 uur aanvangen gesloten.
  • Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden en trainingen, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders
  • Op zaterdag en zondag zijn in de kantine en kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht. 
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine

  13 november  

  Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden er weer strengere coronaregels, deze zijn terug te lezen op protocol-verantwoord-sporten-v13112021-1.pdf (nocnsf.nl). We zullen niet alle regels op onze website vermelden en verwijzen dan ook naar bovengenoemde site. De belangrijkste zaken vermelden we hieronder:

  We houden onze kantine en kleedkamers open.

  De belangrijkste regels zijn:

  • Er is geen publiek toegestaan bij zowel trainingen als wedstrijden op het gehele Sportpark. Voor functioneel aanwezige personen (leiders, trainers, onderhoudsmensen, bestuursleden) geldt deze regel niet.
  • De kleedkamers en douches mogen gebruikt worden, alleen met een coronatoegangsbewijs (CTB).
  • Functioneel aanwezige personen (vrijwilligers, rij-ouders, scheidsrechters, trainers etc.) en iedereen onder de 18 jaar hebben geen verplichting voor het tonen van het CTB.
  • De kantine is geopend en uitsluitend toegankelijk met een CTB, er zijn vaste zitplaatsen waarvan gebruik gemaakt dient te worden.
  • De kantine en kleedruimte zijn uitsluitend te betreden via de aangewezen ingang. Hier volgt ook de controle op het CTB en legitimatie.

   Korte aanvulling:

  Tussen de regels, die op de site van het NOC/NSF te lezen zijn, staat ook: "In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen en mogen langs de lijn of op de tribune plaatsnemen en/of (na vertoon van CTB) ook in de sportkantine."

   

   Bestuur SC Gastel